Energie Inkoop

Weet u hoe u het beste uw energie inkoopt en wat voor u hierbij uw risico’s zijn? Bent u op zoek naar scherpste energietarieven en de juiste leverancier? Heeft u onvoldoende inzicht in de energiemarkt? Of ontbreekt het u aan tijd om de voortdurende ontwikkelingen op de energiemarkt te volgen?

Onafhankelijk
Hellemans Consultancy adviseert en ondersteunt onafhankelijk bij de inkoop van energie. Met een jaarlijks inkoopvolume van ruim 10 procent van de zakelijke markt zijn wij marktleider in Nederland.

Voor alle energieafnemers
Wij helpen kleinere energieafnemers om direct energie in te kopen. Grotere energieafnemers begeleiden wij bij de strategische inkoop van energie. Hierbij wordt het totale energievolume in delen ingekocht om risico’s van de fluctuerende energiemarkt te spreiden. Wij adviseren u over inkoop-strategieën en kostenrisico’s. Ook helpen wij u bij het selecteren van leveranciers voor duurzame opwekking, CO2-compensatie en groencertificaten.

Inzicht in prijsrisico’s

De kostenrisico’s van geselecteerde mogelijke inkoopstrategieën kwantificeren wij aan de hand van een simulatiemodel.

Dit model is speciaal ontwikkeld voor het waarderen van risico’s bij de inkoop van commodity’s als elektriciteit en aardgas.

Een belangrijke leidraad bij het bepalen van de beste inkoopstrategie voor uw organisatie.

Onafhankelijke vergelijking

Wij helpen u bij het selecteren van een energieleverancier die bereid en in staat is om de voor u juiste inkoopstrategie en prijsformule te ondersteunen.

Op basis van de gekozen inkoopstrategie stellen wij een maatwerk offerteaanvraag of de documenten voor een Europese aanbesteding op.

Wij beoordelen de aanbiedingen van leveranciers, onderhandelen uw eisen en wensen uit, stellen een gunningsadvies op en screenen het leveringscontract.

Effectieve uitvoering van uw energiecontract

Het moment van inkoop is essentieel voor de prijs van energie. Contractmanagement kan aanmerkelijke energiekostenreducties opleveren.

Wij volgen voor u de energiemarkt en leggen energieprijzen vast conform uw inkoopstrategie. Wij verzorgen de inkoopadministratie en controleren of de uitvoering door de leverancier conform afspraken verloopt.

Uw voordelen

  • Wij zijn onafhankelijk in ons advies en hebben een integriteitsverklaring getekend door alle grote energieleveranciers
  • Wij hebben een jaarlijks inkoopvolume van circa 10 procent van de zakelijke markt in Nederland en daardoor een goede onderhandelingspositie bij leveranciers
  • Wij geven u inzicht in prijsrisico’s en komen tot een zo groot mogelijke risicoreductie en optimale inkoopstrategie
  • Wij beschikken over een standaard leveringsovereenkomst, juridisch gecheckt en door leveranciers geaccepteerd
  • Onze deskundige analisten beschikken over de juiste tools om de energiemarkt te volgen en benchmarken continu de energietarieven