Project omschrijving

“Ik moet er niet aan denken dat we hun expertise zouden moeten missen”

Logo Laurens zonder descriptorLaurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken. Met meer dan dertig zorglocaties en 1.735 woningen in beheer als woningcorporatie, is het aantal energie-aansluitingen enorm. Voor inkoper Richard van Oosten is het een geruststellende gedachte dat het factuurbeheer volledig door Hellemans Consultancy wordt verzorgd.

Kostenbesparing
“De energiemarkt is enorm grillig. Ik moet er niet aan denken dat we de expertise van Hellemans Consultancy zouden moeten missen. We werken al jaren met hen samen. Rond 2008 kregen we van allerlei kanten aanbiedingen om onze energiezaken te laten checken. Via onze inkooporganisatie Intrakoop hebben wij de check door Hellemans Consultancy laten doen. Dat leverde een enorme besparing op. Veel gegevens stonden niet goed in de systemen en er waren zaken verkeerd ingericht bij leveranciers. Vanaf dat moment was het voor ons duidelijk dat dit zo’n specifiek vakgebied is, dat we dat door een expert wilden laten monitoren. Hellemans Consultancy verzorgt sindsdien het factuurbeheer voor ons.”

Factuurcontrole
“Voor mij zit de meerwaarde in een combinatie van aspecten. Wij hebben geen omkijken naar de facturen. Alles gaat rechtstreeks naar Hellemans Consultancy, waar ze gecontroleerd worden aan de hand van onze contracten en vervolgens klaargezet worden voor onze administratie. De expertise om dat goed te doen is heel belangrijk, energiefacturen zijn voor een leek abracadabra. Natuurlijk kost het geld om dit uit te besteden, maar alleen al kijkend naar het enorme aantal facturen dat ze voor ons controleren en verwerken, denk ik dat het zich dik terugverdient. Wat voor mij ook belangrijk is, is dat ik steeds weer ervaar hoe goed het archief bij Hellemans Consultancy op orde is. Wat ik ook vraag, al is het een mailtje van jaren geleden; onze contactpersoon René van der Meer vindt altijd alles terug.”