Onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar

Hellemans Consultancy is manager van energievraagstukken op financieel, technisch en organisatorisch gebied.  Onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar. Wij zijn transparant in energieoplossingen en bieden duidelijkheid en inzicht bij energie-inkoop, energiebesparing en duurzaamheidsvraagstukken. Met een jaarlijks inkoopvolume van circa 5 miljard kWh elektriciteit en 1 miljard m3 aardgas en jarenlange ervaring met het begeleiden van de grootste energiecollectieven, is Hellemans Consultancy het grootste energie-inkoop adviesbureau in Nederland.

Hellemans Consultancy werkt voor een grote variëteit aan organisaties: van midden- en kleinbedrijf, inkoopcombinaties, organisaties in de gezondheidszorg en het onderwijs, overheidsinstellingen tot grote industriële concerns en zakelijke dienstverleners.

Onze diensten beperken zich niet tot Nederland. Hellemans Consultancy is ook internationaal actief waardoor wij organisaties met vestigingen in het buitenland optimaal van dienst kunnen zijn.

Missie, visie, kernwaarden

Uw voordelen

   • Wij zijn onafhankelijk in ons advies en hebben een integriteitsverklaring getekend door alle grote energieleveranciers
   • Wij hebben een jaarlijks inkoopvolume van circa 10 procent van de zakelijke markt in Nederland en daardoor een goede onderhandelingspositie bij leveranciers
   • Wij zijn specialist in collectieve inkoop van energie
   • Wij onderhouden met alle energieleveranciers goede, constructieve contacten
   • Wij bieden continuïteit in onze kwalitatief hoogwaardige dienstverlening
   • Wij beschikken over een zeer gevarieerde klantenkring zowel in de profit als non-profit sector
   • Wij zijn innovatief en werken continue aan uitbreiding en verdieping van onze dienstverlening

Onze klanten aan het woord

We zochten een partij die op de achtergrond met ons mee kon denken, die mee kon beredeneren wat voor ons strategisch de beste keuzes zouden zijn om onze CO2-arme bedrijfsvoering mogelijk te maken. Daarnaast wilden we werken met een partij die ons kon ontzorgen, bijvoorbeeld bij het ‘klikken’ van de energieprijzen.
Karel van Steenbergen, APM Terminals
Wij hebben geen omkijken naar de facturen. Alles gaat rechtstreeks naar Hellemans Consultancy, waar ze gecontroleerd worden aan de hand van onze contracten en vervolgens klaargezet worden voor onze administratie. De expertise om dat goed te doen is heel belangrijk, energiefacturen zijn voor een leek abracadabra.
Richard van Oosten, Laurens
Wat ik waardeer, is dat de mensen bij Hellemans Consultancy de tijd nemen om uitleg te geven over zaken die voor henzelf heel logisch zijn. Ik vind dat ze professioneel te werk gaan en ook op persoonlijk vlak goed bereikbaar en fijn benaderbaar zijn.
Martine Brieffies, Gemeente Nijmegen