Webinar Inkoop Duurzame Energie

Staat u aan de start van een aanbesteding voor elektriciteit of aardgas? Of zit u midden in de voorbereiding van een energie-aanbesteding? En vraagt u zich af hoe u dit zo duurzaam mogelijk kunt doen? Hellemans Consultancy heeft op dinsdag 26 maart 2019 in samenwerking met PIANOo een webinar gepresenteerd over de inkoop van duurzame energie.

In het 45 minuten durende webinar deelt consultant Christiaan van Dijk zijn inzichten over het inkopen van duurzame energie. Hierbij wordt aandacht besteed aan:

  • Aanbesteden van duurzame elektriciteit en groen gas;
  • Garanties van oorsprong: hoe werkt het systeem, marktbeschrijving en prijzen;
  • Praktische (aanbestedings)tips aan de hand van trajecten van gemeente Den Haag, regio Groningen en Arnhem/Nijmegen.

Het programma van het webinar is speciaal opgesteld voor aanbestedende diensten en gericht op iedereen die betrokken is bij het inkoopproces van energie, zoals opdrachtgevers, projectleiders, inkopers, beleidsmedewerkers en duurzaamheidscoördinatoren. Voor verdere verdieping van het onderwerp heeft Hellemans Consultancy in opdracht van PIANOo een kennisdossier over de inkoop van duurzame energie geschreven. Hierbij worden onder meer de onderwerpen uit het webinar vertaald naar praktisch toepasbare informatie voor aanbestedende diensten. Het kennisdossier is gepubliceerd op de website van PIANOo en via deze link te lezen.

 

Wilt u meer weten over de inkoop van duurzame energie of bent u benieuwd naar de ondersteuning die Hellemans Consultancy u kan bieden bij het aanbesteden van duurzame energie neem dan contact met ons op via telefoonnummer +31 30 2255011 of per email: info@hellemansconsultancy.nl . Hellemans Consultancy is manager van energievraagstukken. Onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar. Hellemans Consultancy biedt duidelijkheid en inzicht bij energie-inkoop, energiebesparing en duurzaamheidsvraagstukken. Hellemans Consultancy werkt voor een grote variëteit aan organisaties: van midden- en kleinbedrijf, organisaties in de publieke sector tot grote industriële bedrijven en zakelijke dienstverleners. Als onafhankelijk opererend bedrijf voor energievraagstukken maakt Hellemans Consultancy sinds enkele jaren onderdeel uit van de Unica Groep.