EBS

Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) - wettelijk verplicht

Organisaties met een energieverbruik van meer dan 25.000 m3 gas of 50.000 kWh zijn vanaf 1 januari 2018 verplicht volgens de wet milieubeheer een Energiebeheerssysteem (EBS) te gebruiken voor hun gebouwen. Een EBS is een softwaresysteem om gebouwinstallaties op energieverbruik te monitoren.

Grip op verbruik

Door registratie van energieverbruik is beoordeling mogelijk of het verbruik juist laag of hoog is en/of maatregelen nodig zijn om het energieverbruik te verminderen. Het doel is energieverspilling te voorkomen. Met een EBS meet, registreert en bewaakt u uw verbruik, per dag, week, weekend, jaar en toont u aan dat de technische klimaatinstallaties in de gebouwen juist en correct zijn afgesteld.

EnergyPanel

Afhankelijk van de grootte en energieverbruik van uw locatie moet worden voldaan aan een GBS invulling met rapportage. De energiemonitoringssoftware van Hellemans Consultancy, EnergyPanel, beschikt over uitgebreide analyse- en rapportagefuncties om aan de gestelde eisen voor het maken van rapportages van categorie A, B en C te voldoen.

Voordelen EnergyPanel

  • onafhankelijk van energieleverancier, netbeheerder of meetbedrijf;
  • makkelijk te combineren: inkoopstatus, CO2 uitstoot, energiebudgetten en doelstellingen;
  • eenvoudig uit te breiden met verplichte dashboards.

Informatie of demo?

Voor meer info klik hier. Ook voor een demo van EnergyPanel kunt u ons benaderen.

 

DSC_7227 vierkant def
Footer-image

Hellemans Consultancy B.V.
De Beek 18-b
3871 MS Hoevelaken

+31 30 2255011
info@hellemansconsultancy.nl