Energie Voor Scholen: DVEP stopt per 1 januari 2024

De Vrije Energie Producent (DVEP), die energie levert aan het collectief Energie Voor Scholen (EVS), stopt per 1 januari 2024 met de levering van gas en elektriciteit in Nederland.

Het besluit van DVEP om te stoppen met de levering van gas en elektriciteit heeft te maken met de slechte financiële situatie van het bedrijf als gevolg van een aantal moeilijke jaren in combinatie met de onstuimige energiemarkt sinds de oorlog in Oekraïne. Een ander belangrijk punt is dat de Amerikaanse moedermaatschappij UGI van DVEP heeft aangegeven volledig uit de Europese markt te stappen. UGI wil ruimte geven aan DVEP om in principe tot een ordentelijke afwikkeling te komen.

Energie voor Scholen betreurt het besluit van DVEP om op 1-1-2024 te stoppen met het leveren van gas en elektriciteit aan scholen die zijn aangesloten bij EVS. Het opzeggen van het contract door DVEP heeft geen gevolgen voor het samenwerkingsverband. Afgesproken is dat DVEP in nauwe samenwerking met EVS naar oplossingen zoekt om de gunstige condities voor de komende jaren te borgen. Een aannemelijk scenario is een overname door een andere energieleverancier. De enorme omvang maakt EVS wat dit betreft aantrekkelijk. Energie voor Scholen blijft zich inzetten voor de deelnemers en garandeert dat er alles aan wordt gedaan op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier die goede prijs- en leveringscondities hanteert.

De aangesloten deelnemers kunnen meer informatie vinden in hun eigen portal op Energie voor Scholen.

Energie Voor Scholen is een samenwerkingsverband tussen Hellemans Consultancy en de profielorganisaties Verus, VOS/ABB, VBS, VGS en de ISBO voor de aanbesteding en inkoop van gas en elektriciteit voor scholen in Nederland. Het bestaat sinds 2003.