Energiebeheersysteem EnergyPanel – Erkende maatregel

Het Activiteitenbesluit milieubeheer legt aan veel organisaties een energiebesparingsplicht op. Eén van de maatregelen die op grond hiervan genomen moet worden is de implementatie en het gebruik van een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS): analytische energiemonitoring op basis van slimme meters.

Dashboard met slimme meters
Door met een EBS uw energiestromen te monitoren en te analyseren, kunt u uw klimaatinstallaties optimaal energiezuinig laten inregelen. Dit is duurzaam en er zijn vaak forse besparingen te realiseren. Hellemans Consultancy kan dit verplichte systeem eenvoudig voor u verzorgen. Uw slimme meters worden gekoppeld aan het EBS EnergyPanel. Wij hebben ons energiedashboard EnergyPanel doorontwikkeld om te voldoen aan alle eisen van het RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland).

Naast de EBS functionaliteiten is EnergyPanel onderscheidend door het inzicht in kosten, CO2-emissies, contractcapaciteit, etc. Het is bovendien leveranciers onafhankelijk.

Rapportage bevoegd gezag
Naast de energiemeting moet u rapporteren aan het bevoegd gezag over het functioneren van de klimaatinstallatie. Vindt u het rapporteren lastig? Ook het rapport en indienen kan Hellemans Consultancy voor u verzorgen. Met het rapport en EnergyPanel voldoet u aan de plicht. Wij analyseren de gegevens en bij geconstateerde afwijkingen passen we samen met uw technische dienstverlener de instellingen van de klimaatinstallatie aan zodat deze efficiënt mogelijk werkt.

Wilt u meer weten over het energieregistratie- bewakingssysteem EnergyPanel en waar u kunt besparen? Neem dan contact met ons op via info@hellemansconsultancy.nl of 030-2255011.