Ga nu voor 100% groen!

Heeft u momenteel een contract met uw energieleverancier voor grijze stroom? Wilt u bijdrage aan een beter milieu? Dan is nu het juiste moment om te kiezen voor vergroening van uw energie-verbruik omdat de tarieven gunstig zijn! Groene stroom komt uit duurzame energiebronnen die nooit opraken zoals zon en wind. Belangrijk om juist nu te kiezen voor een groene en duurzame wereld!

Garanties van Oorsprong
Vergroenen van elektriciteit gebeurt via de certificaten Garanties van Oorsprong (GvO). Deze certificaten zijn in Nederland het enige geldige bewijs dat elektriciteit echt duurzaam is opgewekt uit een bron als zonnepaneel of windmolen. In Nederland is alleen CertiQ aangewezen door de overheid om als controlerende instantie op te treden en waar GvO’s worden afgeboekt.

Aanschaf GvO via Hellemans
Het afnemen van duurzame elektriciteit bestaat uit de fysieke levering en consumptie van elektriciteit en het aanschaffen en afboeken van de GvO bij CertiQ. Hellemans Consultancy kan voor u deze certificaten aankopen en bij CertiQ afboeken. Wij leggen de afspraken voor uw GvO’s met u vast. Bij de GvO aankoop is de geldigheid van de quote zeker een punt van aandacht.

Nederlandse of Europese wind
Voor vergroenen van stroom heeft u de keuze uit twee varianten: Nederlandse of Europese wind. De kosten zijn in praktijk niet meer dan een marginaal % van uw totale energienota met een klein verschil tussen de windvarianten. Bij Nederlandse wind draagt u bij aan de duurzame energieproductie in eigen land en de Nederlandse milieudoelstellingen.

Gas
Aardgas kunt u doormiddel van “Gold Standard” certificaten vergroenen. Met de certificaten van Gold Standard compenseert u de CO2 uitstoot van uw aardgasverbruik. De Gold Standard is van toepassing op duurzame energie- en bosprojecten en is mede ontwikkeld met hulp van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?
Vele organisaties, bedrijven en scholen heeft Hellemans Consultancy al geholpen te vergroenen. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen? Benader uw accountmanager of mail naar info@hellemansconsultancy.nl.