Regio Groningen wint KoopWijsPrijs 2019

Met de gezamenlijke inkoop van duurzame energie heeft regio Groningen de KoopWijsPrijs 2019 gewonnen. Tjeerd Kuiper van Hellemans Consultancy begeleidde deze energie inkoop. De jaarlijkse prijs gaat uit naar een vooruitstrevende of opvallend project op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). Dit jaar is de prijs gewonnen door de gemeenten Het Hogeland, Midden-Groningen, Westerkwartier, Delfzijl, Groningen, de provincie, Omgevingsdienst en Veiligheidsregio.

Het winnende project: nieuwe capaciteit groene energie

Deze grootschalige inkoop van energie en samenwerking levert naast groene energie aan gebouwen, bruggen, sluizen etc. ook sociale impact.

Bram Qualm, adviseur inkoop bij de gemeente Groningen “Deze prijs is een mooie waardering voor onze bijdrage aan de energietransitie. Met dit inkoopcontract moet in 2024 alle energie voor deze partijen worden opgewekt uit duurzame, lokale energiebronnen. Met dit contract voor 15 jaar geven we bovendien kleinere, lokale coöperaties in de provincie Groningen de kans te investeren in innovatieve duurzame, lokale energiebronnen. Zo geven we een boost aan de lokale economie.”

Bron: www.pianoo.nl

Hellemans Consultancy, onderdeel van Unica Groep, is het grootste adviesbureau op het gebied van energie-inkoop en energiemanagement in Nederland. Met een jaarlijks inkoopvolume van ruim 10 procent van de zakelijke markt is het bedrijf marktleider in Nederland.