Tweede ronde EED dit jaar

De EED Energie-audit is een vierjaarlijkse aanpak en verplichting die voortkomt uit de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED). Het doel ervan is om bedrijven en instellingen bewust te maken van hun energieverbruik én van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. De energie-audit geeft een gedetailleerd overzicht van alle energiestromen binnen de onderneming. Ook geeft de audit inzicht in de mogelijke besparingsmaatregelen en de te verwachten effecten daarvan. Het gaat hier onder andere om het energieverbruik van gebouwen, industriële processen en installaties, inclusief het vervoer en de warmte.

Vanaf 1 juli 2019 moet u uw energie-auditverslag digitaal indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). U doet dit binnen 4 jaar na indiening van uw vorige energie-auditverslag maar uiterlijk op 31 december 2020. Wist u dat er naast de EED nog andere verplichtingen zijn als het gaat om energiebesparing? Namelijk de informatieplicht Energiebesparing (activiteitenbesluit milieubeheer) en Energielabel C voor kantoren.

In de afgelopen jaren heeft Hellemans veel bedrijven geadviseerd en geholpen op het gebied van verduurzaming met energieaudits, rapportages, aanvraag subsidies alsook met de uitvoering van de maatregelen. Onze adviseurs kijken niet alleen naar de maatregelen maar ook naar het gebouw, de gebruikers, de staat van de installaties enof de investering het gewenste effect zal opleveren. De energie experts van Hellemans helpen u graag verder. Voor informatie mail naar info@hellemansconsultancy.nl.