Zusterbedrijf Tenergy

Tenergy Services is specialist in energiebalancering en WKK’s en het zusterbedrijf van Hellemans Consultancy. Tenergy heeft technologische kennis in huis om posities op de elektriciteitsmarkt volledig geautomatiseerd vast te leggen en systemen op het gebied van noodvermogen aan te sturen. Ook de verzorgen zij revisie- en onderhoudsactiviteiten aan WKK-systemen (warmtekrachtkoppeling).

Met Tenergy is er toetreding tot de balanceringsmarkten (nood- en regelvermogen) en meer technologische kennis in huis om geautomatiseerde koppelingen met assets zoals gebouwen en fabrieken te bouwen, onderhouden en optimaal in te zetten op de elektriciteitsmarkten.

Tenergy is in 1999 opgericht door directeur Willem Bijlsma. Het bedrijf bedient meer dan 300 klanten met het softwareplatform, verzorgt voor ruim 80 klanten het onderhoud van WKK’s en levert balancering-diensten waaronder noodvermogen aan eindklanten in vooral de Nederlandse glastuinbouw. Tenergy behoort sinds juni 2023 tot Unica Energy Solutions waar Hellemans Consultancy ook onderdeel van is.