Beëindigen leveringsovereenkomst gas

Er leven momenteel veel vragen bij Nederlandse gemeenten en andere organisaties over hun leveringsovereenkomst aardgas met Gazprom. Suzanne Brackmann van Brackmann Aanbestedingsspecialist heeft vanuit haar juridische kennis en ervaring een notitie opgesteld over de juridische implicaties van het beëindigen of opschorten van deze overeenkomsten. Indien u de notitie wilt ontvangen kunt u ons direct benaderen middels een persoonlijk bericht of per email.

Samen met Suzanne onderzoeken we deze en andere gevolgen. Het ontbinden of opschorten van een leveringsovereenkomst voor aardgas heeft naast juridische namelijk ook financiële en energiemarktinhoudelijke gevolgen! Het verkrijgen van een nieuwe leveringsovereenkomst is in de huidige markt zeker geen vanzelfsprekendheid en zal hoogstwaarschijnlijk leiden tot forse kostenstijgingen. De marktprijzen voor gas zijn de afgelopen maanden al zeer sterk gestegen en de volatiliteit is recent nog verder toegenomen. Bij het afsluiten van een nieuwe leveringsovereenkomst wordt u hiermee direct geconfronteerd. Daarbij zijn er nog veel meer factoren om rekening mee te houden bij een dergelijk besluit. Hellemans Energy Consultancy helpt u met het bepalen van een juiste strategie voor deze vraagstukken.

  • Met welke gevolgen moet u rekening houden bij het eventueel tussentijds ontbinden of opzeggen van uw huidige leveringsovereenkomst aardgas?
  • Hoe kunt u in een lopende of toekomstige aanbesteding rekening houden met dergelijke partijen, ontwikkelingen of invloeden?
  • Of hoe kunt u de afhankelijkheid van een leverancier verminderen door het gasverbruik van uw organisatie zo veel mogelijk terug te brengen?

Indien uw organisatie met deze vragen wordt geconfronteerd en u zoekt inhoudelijke expertise kunt u direct contact opnemen via info@hellemansconsultancy.nl.